Design med inspiration från den dramatiska isländska naturen.

IHANNA HOME

Isländsk design hetare än någonsin.

Isländska IHANNA designar och utvecklar stilrena inredningsföremål och grafiska prints. Bakom arbetet ligger själ och passion och inspiration har hämtats från den dramatiska isländska naturen. Produkterna är tillverkade i rena naturmaterial och har en genomtänkt design, håller hög kvalitet och har hållbarhet som högsta prioritet.

Designern bakom IHANNA heter Ingibjørg Hanna Bjarnadottir. På Island är hon mest känd för sin ”Krummi”, en svart korp utskuren i trä som går att hänga på väggar, i fönster eller användas som hängare.

Det är mer regel än undantag att Ingibjørgs svarta fågel pryder en vägg eller ett fönster i ett isländskt hem.Och nu går Krummin på export. Den har fått färg och säljs framgångsrikt tillsammans med hennes andra vackra inredningsföremål i Europa men även i Canada och Japan.

 

Ingibjørg Hanna Bjarnadottir

Designer

Ingibjørg har en examen i Graphic Design från Universitetet i Reykjavik och arbetade till en början som art director på reklambyrå. Men hon ville mer och startade 2008 sitt eget designföretag – IHANNA HOME. Målet var att producera produkterna lokalt på Island men det har sina begränsningar. Island har inte alla sorts produktion och inte allt material som behövs. Efter hand som produktserien växer är målet att i möjligaste producera föremålen inom Europa.